Výhody a přednosti produktů SALVE NATURA

Výrobky SALVE NATURA mají oproti tradičním masným výrobkům a ostatním bezmasým produktům celou řadu výhod:

  • PŠENICE
    Základem výrobků SALVE NATURA je pšeničná bílkovina
    , což je v evropském kontextu unikátní. Pšeničná bílkovina se dá velmi dobře chuťově zabarvit, což umožňuje spojit zdraví prospěšné potraviny s chuťovými a aromatickými vlastnostmi, které jsou charakteristické pro uzenářské výrobky.
  • VÝROBA POUZE BEZMASÝCH PRODUKTů
    V SALVE NATURA s.r.o. se nevyrábí žádné masné výrobky. Provozovna a veškeré technologické zařízení je určené výhradně pro výrobu rostlinných produktů.
  • ZDRAVÉ UZENÍ
    Zdravé uzení“ – jde o tzv. uzení tekutým kouřem. Tato technologie, používaná při výrobě rostlinných uzenin SALVE NATURA, se poprvé objevila v Kanadě v 60. letech minulého století a je založená na kontrolované pyrolýze nejvybranějších pilin z tvrdého dřeva. Složky kouře jsou absorbovány a kondenzovány ve vodě. Tento kondenzát tekutého kouře se filtruje, zraje a dále se zpracovává do podoby více zušlechtěného výrobku. Tekutý kouř neobsahuje vysoce nebezpečné karcinogenní látky, neboť ty jsou z něj během procesu jeho vzniku odstraněny.
  • STŘEDOEVROPSKÉ SUROVINY
    Výrobky SALVE NATURA obsahují pšenici výhradně evropského původu, která je tradiční plodinou regionu a tvoří po staletí přirozený základ našeho jídelníčku.
  • PŘÍRODNÍ INGREDIENCE
    Přírodní ingredience jsou hlavní devizou těchto produktů.
    Jsou to:
    • kvalitní rostlinné oleje,
    • pšeničná bílkovina,
    • derivát mořské řasy,
    • kukuřičný a bramborový škrob,
    • kokosový tuk,
    • přírodní aromata a esence.
  • BEZ CHEMIE
    Výrobky SALVE NATURA neobsahují syntetické konzervanty, aromata ani barviva. Společnost SALVE NATURA s.r.o. přísně dbá na to, aby byly všechny ingredience, tedy i barviva rostlinného původu. Z tohoto důvodu například nepoužívá barvivo „košenila“, vyráběné z drcených krovek drobného hmyzu.
  • SÓJA
    Obligátní sója je ve výrobcích SALVE NATURA obsažena pouze ze dvou procent a je tu jen jako technologická přísada. Společnost SALVE NATURA důkladně dbá na to, aby sója použitá v jejích výrobcích nebyla geneticky modifikovaná. Po svých dodavatelích proto vyžaduje potvrzené certifikáty.
  • TEPLÁ I STUDENÁ KUCHYNĚ
    Rostlinné uzeniny SALVE NATURA jsou vhodné pro studenou i teplou kuchyni. Tepelné zpracování výrobků SALVE NATURA je zdravé, lehké a rychlé.
  • VEGAN A VEGETARIÁN
    Výrobky SALVE NATURA jsou označeny originálním logem V&V, které je zárukou produktu výhradně rostlinného původu. Výrobky tedy neobsahují ani vejce, mléko a jiné živočišné produkty, a jak říká logo V&V, jsou vhodné i pro vegetariány a vegany.
  • ORIGINÁLNÍ RECEPTURY
    Společnost SALVE NATURA s.r.o. vyvíjí vlastní originální receptury a postupy respektující tradici evropského trhu. To jí umožňuje pružně reagovat na potřeby trhu.